ECOLOGY

Ecology and sustainable development are central areas for securing the future of humanity – areas which should by no means be treated as a political football. It is to the credit of the green movement within and outside parliaments that ecology has become one of the main arenas of politics. There is hardly another subject which, within the last 30 years, has been thus transformed from the concern of a few scientists, activists into a topic of world conferences.

Publications

Husatlasz

HÚSATLASZ

Kiadvány

Ez az atlasz mindazokat hivatott támogatni, akik a klímaigazságosságra és az élelmiszer-önrendelkezésre törekszenek, és akik meg akarják védeni a természetet. A kiadvány új adatokat és tényeket tár fel, és kapcsolatot teremt a különböző kulcsfontosságú kérdések között, így döntő módon járul hozzá ahhoz a munkához, amelyet sokan végeznek az ipari hústermelésből eredő problémák megvilágítása érdekében.

ROVARATLASZ

ROVARATLASZ

Kiadvány

Az ebben az atlaszban közölt alapvető tényekkel és adatokkal szeretnénk hozzájárulni a mezőgazdaság és a rovarok témájában kialakuló életteli párbeszédhez. Szándékunk, hogy megmutassuk, mekkora szükség van a mezőgazdaság és a rovarok túlélése érdekében ambiciózus szakpolitikai lépésekre, nemcsak az Európai Unió területén, hanem világszerte is.

komiks cover eng.png

How to Design a City for Life

Comic book

Heinrich-Böll-Stiftung Prague publishes a new comic book "How to Design a City for Life?", which presents 8 areas in which more efficient planning can increase the city’s resilience. The chapters provide basic insight into topics such as energy systems, urban gardening, water retention or green transit, and the comic book could be a useful tool for local council employees, schools or activists.