comics cover HU.png
Comics

Hogyan tervezzünk (túl-)élő várost?

8 terület, amiben a városok jobban felkészülhetnek az éghajlatváltozásra
For free

Az elkövetkező évtizedekben, amelyek éghajlati, politikai és gazdasági szempontból is bizonytalan jövőképpel kecsegtetnek, a legfontosabb kérdés ez: hogyan éljünk társadalmi, gazdasági és ökológiai tekintetben is fenntartható módon és környezettudatosan. Ez a kérdés különösen fontos a városokban, ahol a világ népességének már ma is több mint a fele él. Sok régióban, köztük a miénkben is, a városok úgynevezett alkalmazkodási stratégiákat készítenek a klímaváltozásra, Ennek ellenére még mindig nagyon kevés szó esik az alkalmazkodás, illetve az éghajlatváltozás mérséklésének konkrét lehetőségeiről.

Ezért hozta létre a Heinrich Böll Alapítvány prágai irodája új kiadványát "Hogyan tervezzünk (túl-) élő várost?" címmel. A képregény 8 területen mutatja be, hogyan növelheti a hatékonyabb tervezés a városok ellenállóképességét az éghajlatváltozás következményeivel szemben. A fejezetek alapvető ismereteket adnak olyan témákban, mint az energiarendszerek, a városi kertészkedés, a vízvisszatartás, vagy a zöld gazdaságra való áttérés. A képregény hasznos tudást nyújthat helyi önkormányzati dolgozók, iskolák és aktivisták számára is.

A kiadvány ingyenesen letölthető magyar, cseh, angol és szlovák nyelven. A cseh és angol verzió nyomtatott formában is ingyen elérhető - az igényléshez csak egy emailt kell küldeni az info@cz.boell.org címre. És kérjük, ne felejtsék el megosztani azokkal, akiket érdekelhet!

Product details
Date of Publication
May 2021
Publisher
HBS Praha
Number of Pages
41
Licence
Language of publication
Hungarian
ISBN / DOI
ISBN: 978-80-88289-27-2